fredag 6. september 2013

Ôsk sin "EP"


ÔskBandet som kommer fra Trondheim, kom i dag ut med sin EP som også bare heter ”EP”. Første låten fra 45 tommeren som heter ”The Gesture I Just made Means I Love you” kunne godt vært med i en tittelkonkurranse med ”Manic Street Preachers” sin sang ”If you toleratet this, then your children will be next” med ca like mange stavelser. Vel, sett bort ifra dette.

Bandet har allerede høstet terningkast 5 i Adressavisa og motatt god omtale fra Afteposten.
Tidligere har de gjestet flere intimscener rundt om i landet, by:larm og Pstereo for å nevne noen. De er for tiden ute på releaseturne med sitt nyfødte barn.(se hjemmeside)
Musikken blir beskrevet som ”Melankolsk visepop med elementer av folk”.
Når undertegnende hører på låtene, så kjennes det litt mer ut som ett laidback jazzy utrykk. Som kan minne om en mannlig Nora Jones. Kanskje litt mer avslappet. Eller den Trønderske Egil Olsen i ny forkledning.

Ut ifra hva man kan høre på innspillingen, så preges den sterkt av kassegitarer, messinginstrumenter og en forsiktig, men trygg vokal i bunn.
Jeg tipper ôsk kommer til å smelte en stor målgruppe i Norge, og jeg ser heller ikke bort ifra at de kan få tak i noen utenlandske fans om de jobber i den retningen. Musikken bør høres med ett glass portvin, eller når du skal lage en god middag til din bedre halvdel.Skrevet av Bent Ivar Depui Tversland 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar