lørdag 7. august 2010

Evjegut på konsertturne landet rundt!

Moisund.com skriver om meg

Depui som er mellomnavnet til den aktive vokalisten og kassegitaristen har holdt på med konsert-virksomhet siden 10 klasse, på ungdomsskolen. Med mersmak fra konsert på skoleballet. Hvor han debuterte med gitaren bak på ryggen, spillende «Wonderful Tonight» solo. Hvor han spilte sammen med sine barndomsvenner i bandet Løvlands Alle. Det var da han pakket gitaret og bestemte seg for å la livet sitt dreie seg om musikk.
Tre år Fordypning i Folkemusikk, et folkehøyskole år og en bibelskole i musikk. Med tanke på inspirasjon og alt annnet som fulgte med.

Foto: Sol Nodeland

Bent Ivar som er 26 år gammel, har blitt sammenlignet med artister som Tom Wait, Oasis eller Kings of Leon. Noe han selv sier seg fornøyd med. Artisten «Industrial Dave» i England, sa en gang etter en konsert Depui hadde hatt. «Who is this young boy, singing like a sixty year old man?»
Men grunnen til den karakteistiske vokalen han har, stammer ifra barndommen. Da han fra tidlig alder var glad i smaken av penger. Han prøvde derfor å spise en fem-kroning, som satt seg fast, og dermed ødela store deler av stemmebåndet, som gjorde den grumsete og hes i ettertid. Fra den gang til idag, har han tenkt lite økonomisk på musikk livet, hvor han spontant reiser til Thailand for å spille konsert, eller Irland hvor han var, sommeren i 2008. Uten å ha mer penger, enn til billetten sin. Men etter, omlag 600 konserter i den Norske land og utland har han satt spor hvor han har vært. Og har et mål i livet om å kunne overleve på konserter, cd’er og kunne reise verden flere ganger, med gode venner.
Både med allsang på konserter/festivaler til et gråtende publikum. Gjør han fremdeles alt dette for å nå frem med budskapet sitt. Nemlig å gjøre verden til et bedre sted.
Han er nå ute med sin første EP «Start Healing», som er tilgjengelig på iTunes, Spotify og resterende nettbutikker verden over, 18 august.
Sporene ble spilt inn i Livingroom Studio, desember 2009 i Oslo.
Til høsten vil Depui legge opp en full Skandenavia turne, mens han studerer Music Managment i Rena. Turneen i Norge start i slutten av Oktober. Datoer kommer fortløpende!

Tidligere utgivelser av Bent Ivar Depui Tversland

Friday Afternoon, 2009 – Ep – Digitalt
KRS Now! – Fordelsen productions – Med låten, I’m Fake
Fight Apathy (Protestfestivalens egen utgivelse gjennom MTG)- Norge, USA.
Stavanger Musikkfest, 2010 – Med låten, Start healing
Norwegian Wood, 2008 – Med låten The Excit. – Kina og Norge
Johnny Kahlua, 2009, Beneath the Sun – Digital distrb.
Page Down single «Now I’m Gone» – page Down records – Norge og Kina

Sjå meir på: http://www.myspace.com/depui

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar