torsdag 28. oktober 2010

Konsert på Vertshuset i Sarpsborg

Hei igjen godtfolk:)
Senest i går var jeg i Sarpsborg igjen for andre gang. Første konserten jeg hadde der spilte jeg for Ukjentfestivalen, som den engang het. På Rock 51.

Denne gangen var ting litt frem og tilbake med planleggingen min. Jeg hadde på forhånd antatt at Kim skulle være min sjåfør denne dagen. Men det viste seg å gå i dass to dager før konserten:P
Jeg hadde fått beskjed av konseptasvarlig Elind Blix å komme klokken 15.30 for å rekke radio intervju. Og når jeg kikket på togene så var det kun ett tog som var fremme kl 15.15. Og da ville jeg aldri ha rekt intervjuet:P Men HELDIGVIS! Så fant jeg ett tidligere tog som gikk kl 8.54 som var fremme 13.22.

Jeg ble møtt av stormende regn da jeg kom ut av den fem timers lange togreisen. Som vanlig, hver gang jeg har reist langt, så tar jeg meg en røyk og nærmeste kopp med kaffe. Det tok ikke mer enn fem min før Elind kom å hentet meg i taxi:) da kjørte vi bort til Sarpsborg senter for å ta en kopp kaffe sammen. Der satt vi å pratet mens Elind introduserte meg for sine venniner. Ina og en til. Som vi senere endte på narsj sammen med.

Det var også avtalt at jeg skulle ha en som varmet opp for meg. ved navn Arild karlsen. Som møtte oss. Dette var en gammel låtskriver som jeg fikk tid til å prate masse sammen med i løpet av dagen. UTROLIG hyggelig fyr! Det viste seg at han hadde spilt og skrevet tekster i flere forskjellige sammenhenger.
Vi satt en times tid å pratet om musikk bransje og kaffe, før vi skulle på lufta.
Da vi kom opp i studio, så ble vi møtt av en veldig hyggelig og energisk reporter, som jeg fikk god kjemi med. Intervjuet var litt om meg, hva depui har gjort, vært og alt mellom himmel og jord.
Jeg fikk også spilt en sang på direkten, som Elind påstod hun hadde fått frysninger fra:=) hehe

Etter vi var ferdige så dro vi til ett sted i sentrum for å spise litt. Det var ett sted som het Pizenia, ca:) Der satt vi faktisk i nesten fem timer og filosoferte om alt ifra barndom, til store gjennombrudd og felles bekjente.

Etter en stund så forklarte Elind at Hverdagsklubben har en tegneserie sponsor. Der ba hun meg om å finne noe vi kunne lodde ut som premie senere på kvelden. Da kom jeg på etterhvert at jeg kjenner en tegneserie forfatter ved navn Ronny Haugland fra Kristiansand. Da falt valget lett på Den store tegneserieboka av Ronny haugland:)

Da klokken nærmet seg 19.00, så reiste vi bort for å ta lydsjekk på stedet. Siden pre-ampen i kassegitaren hadde tatt kvelden når vi spilte på Hydranten, så måtte vi låne en ekstra mic som kostet mer penger. Men som var verdt hver eneste krone! Lyden var rett og slett strålende:)

Når dørene åpnet kl 21.00 så kom folk sigende inn. Jeg tror med handa på hjertet at jeg hilste på samtlige som var i lokalet. Noe jeg setter veldig pris på. Jente fra kjøpesenteret dukket opp, og ca 25 andre.
Arild gjorde sitt sett som var fantastisk å høre på! Han har så utrolig ærlige og fine historer, og han synger alt på norsk. Jeg har aldri vært så suggerert i sanger noen gang i mitt liv:) Og vi avtalte mens jeg spilte konsert at vi skulle finne hverandre igjen på veien:)

Før jeg skulle begynne fikk jeg skikkelig høy puls. Som jeg er sikker på er veldig farlig:P men jeg overlede dog. Nesten aldri i mitt liv har jeg opplevd ett publikum som er så høflig og støttende.
De sang med på noen av sangene, ikke høyt, men vakkert:)
Jeg spilte omlag ti låter, som jeg fikk både spørsmål om å komme tilbake å sitte på det reserverte bordet med stamgjestene. Og jeg solgte 8 cder som jeg måtte signere med hilsen:)
En stor takk til Ukjentfestivalens frivillige som dukket opp på konserten:) Dere er kjempefolk!

Det ble undervies som vi var ferdige at vi skulle narsje. Og jeg fikk tilbud av Elind og typen Anders om jeg ville ligge over på sofaen deres. Dermed ble jeg med bort, og vi snakket sammen til klokken var 4.30 på morgenen.

konkluksjon:
Elind: Du er ett fantastisk menneske som fortjener alt du får igjen for dette. Du har ett giv som har inspirert den gamle flammen jeg hadde for musikk!

Takk til Anders også for gjestfriheten. Og for alle som gjorde denne kvelden så bra som den blei:)

Mvh Bent Ivar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar