mandag 7. mars 2011

Hvordan selge musikk på nett

Kom over en link her om dagen, hvordan selge musikk på nett.

Egne teorier
Den hadde masse gode eksempler på hvordan band kan få seg blest uten at det virker cheasy. Og skal jeg være ærlig, så er det veldig mange band som har misforstått hvordan man skal markere seg. Inkludert meg selv som har spammet Kristiansand, Drammen, Oslo og andre steder med klistermerker. Til en viss grad så fungerer dette, men det gir ikke en god form for identitet for bandet utad.

To the point
Når man skal markere seg, så er det første man burde tenke over at man faktisk skal profilere seg selv og sin musikk. Først må man skape en interesse som gir deg en grunn til å sjekke ut bandet.
Folk liker linker bedre enn du tror, og de er gøye å trykke på. Bare se på hackere:P hehe (been there)
Når de ser en link, så er det ofte en grunn til at de trykker på den. F.eks -"Check out my new rock'n roll band" Sassy Kraimspri". Men visst de ikke har en grunn til å trykke på den, så kan du like godt spamme den til hvem som helst. Og 5% bryr seg.

Musikkfilm er noe som gir bandet identitet. Fordi man kan se hva bandet tenker på, hva de selv liker av effekter, symboler eller politikk. Det er ihvertfall 100 måter man kan fronte seg på.
Jeg syntes enkelte lav budsjetts filmer er fete, så lenge de er gjennomtenkte. Enkelte som filmer seg selv i gata er dårlige eksempler på dette. De ser dumme ut, og folk har ikke lyst å bli forbundet med slike band om ikke de er uteliggere selv. (litt slemt sagt kanskje:)

Hvem er kjernen på nett?
Undersøkelsen viser at mennesker i en alder av 21-34 år er de som er mest aktive på nett.
De ser mer filmer, laster ned musikk(gratis og ulovlig) og de er flinkere til å spre musikken din til andre.
Ikke minst så er det viktig å gi folk en smakebit før de kjøper ett helt album.
Jeg for eksempel liker ikke å kjøpe en ny type melk før jeg har prøv den.
Derfor er også "30 sec samples" en fornuftig måte å dele litt med andre. Eventuelt legge ut EN sang på myspace/urørt eller hvor du vil.

Radio
Ikke glem radiostasjonene. Til nå så finnes det få ting som er mer effektivt når det gjelder å spre musikken sin enn, blogger, radio og Tv. Nettradio derimot er ikke vanskelig å bli med i. Og er derfor ett veldig godt alternativ.
Visst du er på jakt etter nett radioer, så søk etter det på google.no. Og spør om de kan promotere musikken din. Enten om du er lokal, har en god vinkling på en sak eller lignende.

Her er f.eks en av de som har lansert musikken min. Som jeg varmt kan anbefale.

Håper dette var til hjelp for noen. Kom gjerne med tilbakemelding om hva som kan skrives om.

PS: Ikke glem å svare på spørreundersøkelsen over til høyre:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar